Coaching

Vandaag zie ik geen moeilijkheden maar uitdagingen en mogelijkheden.

Het is voor mij een voorrecht om bij deze processen betrokken te mogen zijn. Te mogen zien dat mensen ontdekken welke mogelijkheden ze allemaal tot hun beschikking hebben en om te horen en zien wat het met hen doet. Prachtig om te zien hoe mensen opbloeien en in hun kracht komen omdat ze gebruik gaan maken van al hun eigen mogelijkheden. Ze worden zich van bewust van de belemmeringen die hen in de weg stonden en voelen zich weer sterk en stabiel. Vanuit dat gevoel gaan ze keuzes maken en doelen bereiken. De mogelijkheden zijn weer bereikbaar!

De dynamiek  in de levens van de mensen om mij heen zie ik terug in de natuur. Soms ervaart iemand de herfst of de winter in haar leven maar er komt ook altijd weer de periode van lente en zomer. Een nieuw begin, nieuwe mogelijkheden en een periode van groei en ontwikkeling. Gewassen zaaien en oogsten. Daarom spreekt de lente mij ook het meeste aan. De prachtige kleuren die te voorschijn komen en de vogels die weer gaan zingen. De nieuwe kansen die de lente biedt.

Het is net zoals de dynamiek van de zee, met z’n eb en vloed, onder invloed van de zon en de maan. De zee trekt zich terug en laat zich weer zien, soms rustig kabbelend, dan weer overweldigend krachtig. Zo dynamisch is het leven, is ontwikkeling. De stap naar een coach is de eerste stap in het voortzetten van je ontwikkeling. Soms kun je een coach gebruiken om nieuwe gewassen te zaaien en deze vervolgens zelf te kunnen oogsten.

 

Duidelijk, direct en Dynamisch

Een van de methodieken die ik gebruik in mijn begeleiding is NLP, Neuro Linguistisch Programmeren. Deze methodiek heeft als doel om effectiever te communiceren met jezelf en je omgeving, je persoonlijke ontwikkeling te bevorderen en sneller te leren.

Daarbij wordt de mens in z’n totaliteit benaderd. De verbindingen die je hebt met je omgeving, je ervaringen die invloed hebben op de ontwikkeling van jou als persoon en op de manier waarop je verbaal en non-verbaal communiceert. Dit alles gebeurt op onbewust en onbewust niveau. NLP maakt gebruik van al onze zintuigen en houd zich voor al bezig met hoe mensen doen in plaats van wat mensen doen. Dus hoe je denk in plaats van wat je denkt. Denkpatronen.

Coaching middels NLP leert je dat je jezelf nieuwe technieken en patronen eigen maakt en deze integreert in je handelen.

 

“Navigeren door het leven, daar heb je boeien bij nodig om je richting  en je diepgang te bepalen. Je kunt ook je eigen boeien plaatsen en zo je eigen richting bepalen. Je eigen houvast om te voorkomen dat je strandt en het helpt je om koers te houden.”